flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді погрожують насильством та «хазяйнують» на її сторінці у Facebook

13 липня 2018, 11:46

Суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Ганну Подус залякують погрозами застосувати насильство щодо неї та її сім’ї, а також взламали її електронну пошту та сторінку у Facebook.


Як повідомила суддя Г.Подус, під час розгляду справи за скаргою боржника на дії головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України вона отримала на електронну скриньку лист з погрозами застосувати насильство щодо неї та членів її сім’ї у разі, якщо вона не візьме відвід та продовжить розглядати справу.

Суддя також зазначила, що під час проведення судового засідання у залі, а також біля будівлі суду були присутні кілька десятків молодиків спортивної статури.

Також, невідомі особи «зламали» її електронні поштові скриньки та замінили паролі доступу. Одночасно було «зламано» електронну поштову скриньку чоловіка судді.

Окрім цього, з використанням «зламаної» електронної пошти було закрито доступ до особистої сторінки у Facebook, замінено логін і пароль, якими користувалася суддя.

Суддя повідомляє, що декілька разів зверталася до адміністрації соціальної мережі Facebook із проханням заблокувати та видалити її сторінку, проте на сьогодні ця сторінка є діючою, але «хазяйнують» там інші особи.

Суддя повідомила Вищу раду правосуддя про спроби осіб вплинути на судовий розгляд справи ( №3572/0/6-18).