flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У РСУ обговорили, коли з'явиться служба судової охорони

03 липня 2018, 09:13

02.07.2018 р. у Києві пройшло засідання Ради суддів України. Частина органу суддівського самоврядування долучилась до роботи у режимі відеоконференції. Присутні вже встигли обговорити питання оплати праці суддів у вихідні дні та гостру необхідність створення дієвої служби судової охорони.

 

Як повідомляє кореспондент «ЗіБ», остання проблема найбільше турбує відправників правосуддя із різних регіонів. Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк пролив світло на строки появи очікуваної служби.

Її створення напряму залежить від прийняття змін до Закону «Про судоустрій та статус суддів» (законопроект №7441). Адже кошти, у розмірі 1 млрд гривень виділені і чекають на застосування за призначенням.

Висвітили також немаловажливий аспект удосконалення повідомлення сторін процесу. Оскільки, як показує практика, не лише технічні фактори перешкоджають своєчасній доставці оповіщень. Голова Верховного Суду Валентина Данішевська внесла пропозицію щодо розробки новітніх систем інформування. Зокрема, оповіщення юридичних осіб через їх окремий реєстр.

На поточному засіданні Рада суддів також визначатиме заходи для організації роботи слідчих суддів та затверджуватиме технічний опис мантії для відправників правосуддя Верховного Суду.