flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З'їзд суддів України обрав нового члена ВККС

07 березня 2018, 10:52

У перший день XV з’їзду суддів України делегати визначилися з кандидатурою до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.


Як повідомляє прес-служба Ради суддів України, суддю Апеляційного суду міста Києва Степана Гладія обрано до ВККС строком на 4 роки, передає «Закон і Бізнес».

За нього віддав голос 171 делегат з’їзду. Найближчий конкурент – суддя Апеляційного суду Київської області Олександр Сліпченко – набрав 67 голосів. За суддю Апеляційного суду Донецької області Людмилу Соломаху віддали 36 голосів. А за суддю Вінницького апеляційного адміністративного суду Олександра Боровицького – 24 голоси.

Всього мали проголосувати 305 делегатів. Для перемоги потрібно було набрати більшість голосів – тобто 153 голоси. Однак бюлетенів було лише 302, з яких 4 визнали недійсними.

Нагадаємо, що рік тому, на XIV з’їзді суддів, С.Гладій подавався у члени Вищої ради правосуддя. Однак зняв кандидатуру через надмірне навантаження на колег. Він зазначив, що в цих умовах не може залишити роботу в суді.

Раніше, під час інформаційного марафону для кандидатів до ВРП та ВККС С.Гладій, зокрема, сказав, що діяльність комісії повинна бути більш відкритою: люди мають розуміти, чому не стали переможцями того чи іншого конкурсу. Докладніше про мотиви кандидатів дізнайтеся з матеріалу «Марафон незгодних і стриманих».

   

 

                                                                                            Джерело:Закон і Бізнес