flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День працівників суду

13 грудня 2012, 16:45

 

 

15 грудня працівники судових органів нашої держави святкуються своє професійне свято - День працівників суду.

 

  Згідно ст.2 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» від 07.07.2010 року,суд,  здійснюючиправосуддя на засадах верховенства права, 
забезпечує  кожному  право  на справедливий суд та повагу до інших
прав і свобод, гарантованихКонституцією і законами України,  а такожміжнародними договорами, згода на обов'язковістьякихнадана Верховною Радою України.

 

          Тому робота в судових органах нашої держави, зокрема в судах загальної юрисдикції є почесною працею,  зокрема працівники апарату Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області – це люди,  які працюють  для забезпечення судового захисту конституційних прав та свобод громадян, підвищення авторитету судової влади в нашому місті.

  Святкування Дня працівників суду в сучасній Україні було започатковано Указом Президента України «Про День працівників суду» від 08.12.2000 року, що мало своєю метою підвищити авторитет працівників Феміди та підкреслити вагому роль судової гілки влади в становленні демократичного суспільства, правової держави та забезпеченні правопорядку. 

 

        Тож вже 12 років, працівники судової влади нашої держави відмічають своє професійне свято. Працювати в органах судової влади – означає не тільки знати досконало діюче законодавство, перш за все це означає знаходити спільну мову з людьми, як з колегами так і з відвідувачами суду. Як правило, до суду за захистом своїх прав люди звертаються з надією, що їм допоможуть  і Держава, в особі судових органів, забезпечить гарантовані законодавством їхні права. Кожна людина, яка приходить до суду, повинна зустрітися з ввічливістю, професіоналізмом, толерантністю.

 

      Працівники суду – це представники державної влади, її обличчя. І саме від рівня професійної майстерності апарату суду залежить виконання функцій держави та її зобов’язань перед своїми громадянами. Сьогодні наша держава переживає часи реформ, реформ, які повинні наблизити нашу країну до європейських стандартів у сфері захисту прав людини та ефективності здійснення правосуддя, реформ, які повинні зробити судовий захист прав та свобод більш відкритим та «прозорим». Тож працювати в апараті суду – це означає аналізувати та вивчати зміни в законодавстві України, практику застосування правових норм та удосконалювати свої професійні вміння. 

 

      Всього в нашому суді працює 43працівника. Це люди, які дійсно віддані своїй професії, для яких це не просто робота, а покликання, бажання допомогти людям, які звертаються до нашого суду. Ми здійснюємо систематичну роботу над підвищенням професійного рівня наших співробітників, кожного тижня в нашому суді проходять навчання працівників апарату суду з різноманітних питань, наприклад щодо запобігання та протидії корупції, запобігання виникненню конфлікту інтересів, змін до діючого законодавства. Також працівники апарату Білгород-Дністровського міськрайнного суду приймають участь в різноманітних семінарах, які проводяться Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України та підвищують рівень професійної кваліфікації на різноманітних курсах.

 

      В нашому дружньому колективі завжди існує взаємодопомога, розуміння, бажання зробити свою роботу якнайкраще.

      Звичайно, існують певні негативні аспекти в сьогоднішній роботі місцевих загальних судів, і нашого суду зокрема. Але лише спільними зусиллями працівників нашого суду та його відвідувачів, можна досягти високої ефективності роботи та виконання нашої головної мети - забезпечення  кожному  права на справедливий суд та доступність правосуддя.

         Хочеться привітати працівників нашого суду та інших судів нашої держави з професійним святом. Подякувати за плідну працю заради нашої спільної мети, побажати професійних успіхів, нових досягнень, міцного здоров’я та сімейного благополуччя.

 

 

 

 Керівник апарату 

 

  Білгород-Дністровського міськрайонного

 

  Суду                                                                   Н.В.Кудакова