flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації щодо судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області О.О.Боярського!!!!

26 грудня 2019, 14:01

24.12.2019 року на сайті УСИ Одеса (Українська Служба Інформації), опубліковано новину «Половина одесских судей нарушили критерии добропорядочности проэкта «Чесно»». В новині вказується, що за словами представників компанії цивільного контролю суддів «Чесно. Фільтруй суд», даною компанією представлено в Одесі результати даних про 236 суддів першої інстанції Одеської області, де вказано що 108 з них, порушили хоча-б один критерій доброчесності, встановлений організацією.

Так, в числі «порушників», вказано голову Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Олександровича Боярського, як «порушника прав людини», котрий  скасував реєстрацію права власності на майно, не повідомивши про це сторону по справі.

В дійсності, з цього приводу Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя, розглядалася скарга та прийнято рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, але заслухавши доводи та докази по прийнятому О.О.Боярським рішенню, Вища рада правосуддя рішенням від 10.05.2018 року, скасувала рішення Першої дисциплінарної палати ВРП та закрила провадження. Тобто порушення не підтвердилося, а отже інформація про суддю О.О.Боярського не відповідає дійсності.