flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження про тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2

05 квітня 2021, 11:25

На підставі рішення зборів суддів Білгород – Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 05.04.2021 року № 4, відповідно до ч. 2 ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19: 

  1. тимчасово, з 05 квітня до 30 квітня 2021 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.
  2. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) матеріалів по заходам забезпечення кримінального провадження;

б) кримінальних проваджень в яких спливають строки тримання під вартою;

в) справ про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

  1. Білгород – Дністровський міськрайонний суд розглядає інші кримінальні, цивільні або адміністративні провадження, участь в яких участь сторін не є обов’язковою або сторони виявили бажання розглядати справи без їх участі. У разі надходження на адресу суду клопотань учасників процесу про розгляду справи за їх участю, суд відкладає судове засідання на іншу дату.
  2. В день судового розгляду учасники судових проваджень, які прибули до Білгород – Дністровського міськрайонного суду, повинні знаходитися на першому поверсі або при вході до будівлі суду та очікувати помічника судді або секретаря судових засідань судді, в провадження якого знаходиться справа.
  3. Рекомендувати учасникам судових процесів:

- не відвідувати приміщення суду у дні, на які не призначені судові засідання по вашим справам;

- утриматись від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо).

- подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

- знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

- при поданні позовів, клопотань, заяв використовувати альтернативні шляхи звернення (пошту, через особистий кабінет в системі «Електронний суд»);

  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.
  2. Обмежити допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.
  3. Обмежити допуск у приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань.
  4. Працівникам апарату Білгород – Дністровського міськрайооного суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівника апарату суду телефоном.
  5. Забезпечити висвітлення вказаної інформації на сайті суду та сторінці Facebook.

 

  Голова суду                                                                                     О.О. Боярський