flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 грудня 2020 року було здійснено втручання в діяльність судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Мишко В.В.

18 грудня 2020, 15:58

16.12.2020 року до суду звернулись уповноважені особи Затоківської селищної ради Білгород-Дністровської міської ради Одеської області: керуючий справами (секретар) виконкому Чередниченко Ю.А. та представник Мінчев В.О. - із позовною заявою щодо прийняття рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, скасування запису про проведену державної реєстрацію права власності. Також уповноваженими особами було подано заяву про забезпечення позову від 16.12.2020 року.
17.12.2020 року від керуючого справами (секретаря) виконкому Затоківської селищної ради Чередніченко Ю.А. було подано Заяви про відкликання позовної заяви, в яких він просив повернути вищезазначену позовну заяву та Заяву про вжиття заходів забезпечення позову. 18.12.2020 року Ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Заяву про відкликання позовної заяви задоволено, вирішено повернути позивачу позовну заяву, заяву про забезпечення позову по цивільній справі – повернуто заявнику.
18.12.2020 року приблизно об 11:00 годині до кабінету судді увірвалися керуючий справами (секретар) Чередніченко Ю.А. та представник виконкому Затоківської селищної ради Мінчев В.О. Керуючий справами (секретар) Чередніченко Ю.А. зазначив, що суддя Мишко В.В. повинен задовольнити заяву про забезпечення позову. Після того, як суддею було повідомлено, що саме від останнього надійшла заява про відкликання позовної заяви, в яких він просив повернути вищезазначену позовну заяву та заяву про вжиття заходів забезпечення позовів, керуючий (секретар) Чередніченко Ю.А. почав кричати на суддю, ображати, залякувати, погрожувати фізичної розправою, виражатися нецензурною лайкою.
Тільки після прибуття працівників судової охорони та викликаних працівників правоохоронних органів керуючий справами (секретар) виконкому Затоківської селищної ради Чередніченко Ю.А. та представник Затоківської селищної ради Мінчев В.В. покинули приміщення кабінету судді. В приймальні кабінету судді Мишко В.В. керуючий справами (секретар) виконкому продовжувати кричати, ображати суддю, помічника судді, залякувати, погрожувати фізичною розправою та виражатися нецензурною лайкою.
За даним фактом було направлено Повідомлення про втручання в діяльність судді до Вищої ради правосуддя та Генеральному прокурору Венедіктовій І.В.; інформацію про неправомірні дії керуючого справами (секретаря) виконкому Затоківської селищної ради Чередніченко Ю.А. було передано до ВП ГУНП для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.