flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про режим роботи суду в умовах воєнного стану з 10 березня 2022 року

09 березня 2022, 14:15

Білгород-Дністровський

міськрайонний суд Одеської області

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

09.03.2022 р.                                                                                                                                   № 1

 

Про тимчасові заходи

в умовах воєнного стану

 

 

На підставі статті 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», у виконання рішення зборів суддів Білгород – Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 09 березня 2022 року, у зв'язку з введенням на території України воєнного стану відповідно до Указу Президента України №64/2022 від 24 лютого 2022 року, керуючись статтею 26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", враховуючи рішення Ради суддів України № 9 від 24 лютого 2022 року та рекомендації Ради суддів України від 02 березня 2022 року щодо роботи судів в умовах воєнного стану, з метою вжиття невідкладних заходів для забезпечення безперебійного функціонування Білгород – Дністровського міськрайонного суду Одеської області:

  1. Забезпечити роботу Білгород – Дністровського міськрайонного суду Одеської області в умовах воєнного стану шляхом здійснення розгляду термінових справ, зокрема, пов’язаних із питаннями обороноздатності держави, забезпеченням режиму воєнного стану, мобілізації, розглядом клопотань щодо негласних слідчих (розшукових) дій та оперативно-розшукових заходів та інших питань, які потребують термінового вирішення.
  2. Тимчасово (на час воєнного стану) обмежити допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.
  3. Справи розглядаються без участі учасників провадження за наявності обов’язкової письмової згоди сторін цивільного процесу, учасників кримінального провадження, де особи не утримуються під вартою або не сплили строки тримання їх під вартою (окрім справ, де участь сторони є обов’язковою) та учасників проваджень у справах про адміністративні правопорушення. Така згода має бути викладена в письмовій формі та надіслана на офіційну електронну адресу суду: inbox@bd.od.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засобами поштового зв’язку (вул. Військової слави, 27, м. Білгород – Дністровський, Одеська область, 67707) або здана особисто до канцелярії суду, що розташована на 1 поверсі будівлі суду.
  4. Встановити графік роботи суду з 09:00 год. по 16:00 год.
  5. Громадяни, які беруть участь в справах, перелічених в п.1 цього рішення допускаються до приміщення суду лише у супроводі працівника суду (помічника судді, секретаря судового засідання або судового розпорядника тощо).
  6. Рекомендувати громадянам та учасникам судових процесів:

-  утриматися від відвідування приміщення суду;

- для подачі документів використовувати: офіційну електронну адресу суду: inbox@bd.od.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засоби поштового зв’язку (вул. Військової слави, 27, м. Білгород – Дністровський, Одеська область, 67707)

- подавати заяви про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або подавати заяви про відкладення розгляду справ у зв’язку із воєнними діями.

Розпорядження від 09.03.2022 року № 1 в частині порядку здійснення судочинства в умовах воєнного сану вводиться в дію з 10.03.2022 року.